Gulv
Gulvets udseende har stor betydning for det samlede udseende af køkkenet. Det gamle korkgulv eller vinylgulv fortjener som regel at blive pensioneret. Det kan være, at der ligger et flot trægulv nedenunder, som bare skal slibes af og have en ny behandling. Det vil i de fleste tilfælde ligeledes være muligt at lægge et nyt gulv ovenpå det gamle. I den forbindelse kan det være en god ide at spartle eventuelle ujævnheder ud, så det nye gulv ligger lige.

Fliser på væggen
Hvis de brune eller grønne fliser på væggen ikke allerede er fjernet, så er det tid til at gøre det nu. I dag bruger man foruden fliser mange andre løsninger mellem bordplade og overskabe. Det kan være i form af tapet/filt på væggene malet i en kraftigere glans, så det er til at tørre af. Bagved vask og kogeplade kan det være en god ide med en stænkplade, enten i form af en stål- eller glasplade til at tage de værste stænk. Disse fås efter mål, så man er fri for at anvende de i 90’erne så brugte buer i stål.

Stænkplader på hele stykket mellem bordplade og overskabe er også en mulighed. Disse vil typisk være lavet i laminat, glas eller stål og kan monteres med en lille aluminiums-hulkehl-liste, så overgangen fra bordplade til stænkplade bliver mere rengøringsvenlig. Derudover har fliser fået et comeback, hvilket har medført, at flere specialbutikker med spændende fliser er skudt op de senere år. Udvalget spænder vidt fra små stifter til store fliser på op til 60 cm i bredden til montering på væggen. Fliser bagved kogepladen har dog den ulempe, at fedtet fra stegning kan være svært at fjerne fra fugerne.