Hej med jer. Jeg er på herrens mark. Jeg er netop flyttet ind i en skøn, charmerende københavnerlejlighed på 4. sal (tidligere brugt som opbevaringsrum, så stedet var oprindeligt ikke indrettet til beboelse, hvilket det nuværende køkken i høj grad afspejler). I køkkenet er der skråvægge, skæve vinkler, en faldstamme, en skorsten og andre finurligheder, der gennemborer rummet, og som gør det til en udfordring at finde den bedste køkkenløsning for en, der for første gang skal totalrenovere køkken (dog med hjælp fra håndværkere). Jeg har set mig lun på retrokøkkener a la 50”erne (Kvänum og Det mondæne skur). Prisniveauet for disse snedkerkøkkener matcher dog ikke pengepungen. Jeg ville blive glad for et par gode råd til, hvordan jeg griber denne proces an med at vælge et nyt køkken i god kvalitet uden at blive taget ved næsen økonomisk.

1. Bør jeg få køkkenfirmaet til at måle op?

2. Kan jeg godt vælge egen håndværker, eller er det bedst at få køkkenfirmaet til at sætte køkkenet op? Hvad er ulempen ved selv at vælge håndværker?

2. Hvad er de typiske faldgruber, som jeg skal være opmærksom på ved valg og køb af køkken?

3. Skal jeg renovere/skifte mit køkkengulv, før eller efter køkkenet er sat op?

4. Skal jeg købe hvidevarer sammen med køkkenelementerne for at sikre mig, at det hele passer sammen?

5. Hvor får jeg en god service før, under og efter købet ift. reklamation?

6. Hvor langt skal jeg hen i processen, før jeg kan forvente at få et samlet prisoverslag for alt til køkkenet?

7. Noget vigtigt jeg har overset?

Og ja, der er mange, endnu ufokuserede spørgsmål fra en usikker førstegangskøber, der ikke har noget praktisk flair, og som er faret vild i de mange valgmuligheder. Men jeg håber, I vil kunne guide mig videre i denne jungle af muligheder, hvor det rette valg endnu ikke er dukket op.