Hej med jer,

Jeg er i gang med at renovere et lille køkken (6 elementer med bordplade over). Jeg har købt skabselementerne fra IKEA og selv monteret dem. Nu er jeg kommet til bordpladen , som jeg i udgangspunktet også havde tænkt mig at klare selv. Jeg ville købe den i Silvan og få dem til at skære til, skære ud til vask/kogeplade. Da bordpladen består af tre stykker der mødes i et en u-form – 2 ovenpå inventar og én i vindueskarmen, ville jeg også have dem til at fræse ud til hjørnesamlinger. Efter opmåling viser det sig dog nu, at alle væggene er meget skæve, hvilket betyder at også samlingerne mellem bordpladerne må tilpasses på stedet, da de ikke kommer til at mødes i en 90graders vinkel.

Nu er mit spørgsmål – er det helt og aldeles strengt nødvendigt at lave de korrekte hjørnesamlinger, som er udfræst, eller vil jeg godt kunne få et nogenlunde resultat ved at støde samlingerne tæt sammen med lim og skrue et fladt samlebeslag under samlingen? Min plan er at lave en skabelon i pap i 1:1, der afspejler væggenes skævheder, som jeg kan skære bordpladen ud efter.

Jeg har ikke selv værktøj eller erfaring med at fræse den korrekte hjørnesamling, og jeg er presset på pegepungen, så har ikke råd til at hyre et køkkenfirma/tømrer til opmåling og montering (hvad jeg har kunnet finde kommer 4,5 m egetræsbordplade + opmåling og montering til at løbe op i knap 20.000 kr, som er næsten samme pris, som jeg har betalt for alt resten af inventaret!!)

Jeg håber nogen har nogle gode indspark. På forhånd tak for hjælpen!
Mvh. Pernille