Ovn/kogeplader
I forbindelse med renovering af køkken vælger mange at udskifte komfuret med en løs kogeplade og en ny ovn placeret under kogepladen, så bordpladen kan føres igennem, og derved lukke af for, at skidt og snavs kan falde ned bagved kogepladen.

Det gamle fritstående køleskab - Jysk Køkken

Man kan også vælge at inddrage en plads i et højskab til ovnen, så den placeres i en mere hensigtsmæssig arbejdshøjde. Begge løsninger kræver, at der investeres i et nyt underskab i stedet for det fritstående komfur. Enten med et hul til en underbygningsovn med en pladeskuffe under, eller et almindeligt underskab, hvis ovnen placeres i højden. Skabet til underbygningsovnen kræver således et skuffeforstykke, som man må få lavet, hvis de eksisterende låger skal males.

Det pynter at få bygget et køleskab ind i et højskab - Jysk Køkken

Køleskab
Hvis det gamle køleskab skal udskiftes, er det letteste selvfølgelig at finde et produkt med de samme mål som det eksisterende. Hvis dette ikke er muligt, eller hvis man vil have et køleskab af en anden størrelse, kræver det en ombygning af det højskab, som køleskabet er placeret i. Vær i den forbindelse opmærksom på, at Køleskabe beregnet til indbygning eller integrering (påmontering af køkkenlåge) er 55 cm. brede mens fritstående køleskabe (kan også sættes ind i et højskab) er 60 cm. brede. Derudover er det vigtig at sikre sig, at køleskabet har mulighed for at ventilere, så det kan komme af med varmen. Se køleskabets brugsanvisning for de nøjagtige krav.

Opvaskemaskine
Hvis man vælger at købe en ny opvaskemaskine, er det vigtigt at sikre sig, at opvaskemaskinen kan gå ind under bordpladen. En del nye opvaskemaskiner fås i en ekstra høj udgave, som giver den fordel, at der er ca. 5 cm ekstra plads i højden. Til gengæld er maskinen tilsvarende højere, så man altså risikerer, at den ikke kan gå ind under bordpladen. Husk derudover, at nye opvaskemaskiner er lavet, så man kan montere en sokkel foran, der matcher resten af soklen.

Emhætter
De fleste emhætter i ældre køkkener kan med fordel udskiftes. Sugestyrken er ganske enkelt for ringe. Sandsynligheden for at den nye emhætte har samme mål som den eksisterende er meget lille. Så her vil det være nødvendig at tilrette eller fjerne det skab eller den reol, som er monteret over emhætten.