Der er mange familier, som har en eller flere hunde. Disse hunde får ofte lov til at gå frit iblandt deres ejere i huset. Dette gælder også i køkkenet. Hunde vasker ikke poter så ofte, som mennesker vasker hænder. Derfor bærer de sandsynligvis rundt på flere bakterie. Af denne grund er det vigtigt at tænke over renligheden i køkkenet i forhold til din hund. Især når du laver mad.  

Opbevaring og opvask  

Hundefoder og menneskemad er lavet til forskellige arter. Derfor er det bedst, hvis du opbevarer dit hundefoder væk fra dine dagligvare. Du kan eventuelt have et skab, som du bruger til hundefoder og godbidder. På den måde holder du din hunds mad og din egen mad adskilt. Dette tip er især gældende, hvis din hund har være i kontakt med hundefoderet eller andet, som befinder dig i skabet.

Denne hundefoder test viser dig den bedste form for hundefoder, du kan fylde dit skab med. Så kan din hund få kvalitetsmad mens du laver mad til dig selv og din familie.

Efter at du har fodret din hund, burde du vaske den skål, din hund har spist fra. Så er skålen ren og klar til en ny omgang mad.

Husk at vaske hænder

Mange mennesker kan godt lide at give deres hund nogle små smagsprøver, på den mad de laver. Hvis dette er tilfældet hjemme hos dig, er det vigtigt, at du husker at vaske hænder, når du har været i kontakt med din hund.

Dette er også gældende, hvis du klapper din hund, mens du laver mad. Ved at vaske hænder når du har været i kontakt med din hund, undgår du at indtage bakterierne din hund har med sig. Menneskets og hundes immunforsvar er forskelligt, og det er derfor vigtigt at tænke på hygiejnen i forhold til dit kæledyr. Specielt når du laver mad.