Et integreret loftsemfang er ikke så effektiv som et traditionel frithængende emfang. Men hvis man sørger for, at starte emfanget 10 minutter før kogepladen tændes, så der skabes et undertryk, er der ikke de store problemer med at opfange den varme luft. Varmt luft har det jo med at stige til vejrs.
Da suget sidder så højt vil emfanget ikke kunne suge fedtet fra madlavningen op. Fedtet vil istedet lægge sig på bordpladen, så der skal så tørres lidt grundigere af omkring kogepladen, end ved valg af et loftsemfang.
Foruden de brugsmæssige fordele/ulemper, er et integreret loftsemfang en æstetisk fantastisk løsning. En traditionel frithængende emhætte har det med at være i vejen, når man skal føre en samtale hen over øen, samtidig med at den mere eller mindre er med til at bryde rummet op. Loftsemfanget er derimod ‘out og sight’, så rummet fremstår som en samlet enhed med køkken og spiseplads. Så udfra en æstetisk synsvinkel er den integrede loftsløsning klart at foretrække.
Det er ikke kun Thermex som producerer loftsemfang. Det ekslusive hollandske mærke Atag, introducerer om kort tid 2 modeller, som afgjort vil give Thermex kamp til stregen. Emfanget kommer i 2 forskellige bredder – 110 cm og 150 cm. Begge modeller leveres udelukkende i rustfri stål, og det til priser der synes yderst rimelige. 110 cm modellen (kun 2 spots) med intern motor koster 15.900,- kr inkl. moms, og 16.900,- kr(uden motor) + 5.900,- kr(ekstern motor) for 150 cm modellen.
Priser som ligger tæt op af Thermex Integrata i hvid. Det er værd at bemærke, at Thermex skal have væsentlig mere, hvis Integrataen skal leveres i rustfri stål.
Med ref. til Juul’s bemærkninger af 28. marts har jeg lidt svært ved at forstå sidste afsnit…..Er det det loftintegrede emfang der har svært ved at ‘opsuge’ det fedtstof der normalt ‘hænger i luften’ under stegning/kogning eller er det det normale/vægmonterede emfang/-hætte der ikke kan ‘suge’ fedtsoffet????
Et integreret loftsemfang er ikke så effektiv som et traditionel frithængende emfang. Men hvis man sørger for, at starte emfanget 10 minutter før kogepladen tændes, så der skabes et undertryk, er der ikke de store problemer med at opfange den varme luft. Varmt luft har det jo med at stige til vejrs.
Da suget sidder så højt vil emfanget ikke kunne suge fedtet fra madlavningen op. Fedtet vil istedet lægge sig på bordpladen, så der skal så tørres lidt grundigere af omkring kogepladen, end ved valg af et loftsemfang.
Foruden de brugsmæssige fordele/ulemper, er et integreret loftsemfang en æstetisk fantastisk løsning. En traditionel frithængende emhætte har det med at være i vejen, når man skal føre en samtale hen over øen, samtidig med at den mere eller mindre er med til at bryde rummet op. Loftsemfanget er derimod ‘out og sight’, så rummet fremstår som en samlet enhed med køkken og spiseplads. Så udfra en æstetisk synsvinkel er den integrede loftsløsning klart at foretrække.
Det er ikke kun Thermex som producerer loftsemfang. Det ekslusive hollandske mærke Atag, introducerer om kort tid 2 modeller, som afgjort vil give Thermex kamp til stregen. Emfanget kommer i 2 forskellige bredder – 110 cm og 150 cm. Begge modeller leveres udelukkende i rustfri stål, og det til priser der synes yderst rimelige. 110 cm modellen (kun 2 spots) med intern motor koster 15.900,- kr inkl. moms, og 16.900,- kr(uden motor) + 5.900,- kr(ekstern motor) for 150 cm modellen.
Priser som ligger tæt op af Thermex Integrata i hvid. Det er værd at bemærke, at Thermex skal have væsentlig mere, hvis Integrataen skal leveres i rustfri stål.
Med ref. til Juul’s bemærkninger af 28. marts har jeg lidt svært ved at forstå sidste afsnit…..Er det det loftintegrede emfang der har svært ved at ‘opsuge’ det fedtstof der normalt ‘hænger i luften’ under stegning/kogning eller er det det normale/vægmonterede emfang/-hætte der ikke kan ‘suge’ fedtsoffet????